yangguang


Engweg 8F 3882 AL Putten
06-44225211 Klik om te bellen

Over yangguang

De traditionele Chinese geneeskunde bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens, alles is met elkaar verbonden. Dat houdt in dat de mens als onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien en dat lichaam en geest als een geheel worden beschouwd. Alle processen in de mens zijn hierdoor met elkaar verbonden.
De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkeling beïnvloeden elkaar voortdurend. Als hierin disbalans ontstaat raakt de energiehuishouding in de mens verstoord en ontstaan er klachten.

Omdat acupunctuur ook het zelfherstellend vermogen van het lichaam verbetert en het immuunsysteem optimaliseert, heeft acupunctuur naast een specifieke genezende werking, ook een preventieve werking op toekomstige klachten. Het versterken van het immuunsysteem kan met name voor jongere kinderen en voor ouderen zeer fijn zijn, omdat zij van zichzelf vaak een wat lagere weerstand hebben.

Als acupuncturist passen diverse technieken toe, maar de meest kenmerkende is het prikken met dunne, steriele naaldjes. Soms wordt bij het prikken warmte gebruikt, opgewekt door een smeulend kruid (moxa) of door een speciale lamp. Moxibustie gebruik je om warmte-energie naar een acupunctuurpunt te leiden en zo de bloedsomloop en de qi-stroom te stimuleren. Moxa kan een heilzame werking hebben bij onder meer blessures, vermoeidheid en gewrichtspijnen. De therapeut stelt de diagnose onder meer door je polsslag te voelen, je tong te bekijken en je huid te palperen. Afhankelijk van de diagnose combineert de therapeut de acupunctuurbehandeling met andere geneeswijzen, zoals kruiden, cupping of moxa.

yangguang in het kort

Soort acupunctuur

Abdominale acupunctuur
Chinese Acupunctuur
Cupping

Soort klacht

Allergieën
Armpijn
Burnout / Stress
Chinese kruiden
Depressie
Hoofdpijn / Migraine
Huidklachten
Infertiliteit
Kniepijn
Menstruatieklachten
Nekpijn
Onsteking
Oorpijn
Overgangsklachten
Rugpijn
Schouderpijn
Spatader
Stoppen met roken
Stuitligging
Vermoeidheid / Slapeloosheid
Zenuwpijn

's avonds geopend

Ja

Lid van Nederlandse Beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (ZHONG)

Ja

Onze locatie

yangguang


Engweg 8F 3882 AL Putten
06-44225211 Klik om te bellen