Terug

Zitten er medicijnen in de naalden?

Beste actupuncturisten,

 

Mijn vraag is of er medicijnen in de naalden zitten en of voor alle klachten hetzelfde medicijn gebruikt wordt of dat iedere klacht een ander medicijn gebruikt wordt, en of er bijwerkingen zijn?

 

Alvast bedankt voor uw antwoord,


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Amersfoort, 12 november 2008

Dit is een mooie vraag. Fijn om zo de nadruk te kunnen leggen op de individuele behandeling die wordt gegeven in een praktijk voor Chinese Geneeswijze. Of dat nu met naalden is, of met kruiden. Voor één en dezelfde klacht bij verschillende personen worden even zovele verschilende behandelingen gebruikt. Omdat iedereen anders is. Denk bijvoorbeeld aan chronische vermoeidheid. Daar zijn in de Chinese Geneeswijze veel oorzaken van mogelijk, die dus allemaal anders behandeld moeten worden.

De medicijnen waar u een vraag over stelt zijn geen medicijnen zoals u die bij de huisarts krijgt, maar in een praktijk voor Chinese Geneeswijze worden kruidenformules gebruikt. Baat het niet, schaadt het niet gaat echter niet op! Er moet een correcte Chinese diagnose gesteld worden en een daarbij behorende therapie opgesteld. Het is dus zaak dat u een acupuncturist of herbalist (kruidenleer) bezoekt die bij een goede vereniging is aangesloten.

Bijvoorbeeld de NWP, NVA, of Zhong.

Dan nog uw eerste vraag; nee er zitten geen medicijnen in de naalden. De naaldjes zijn van metaal en zij moeten het werk helemaal zelf doen. Door de energie te beinvloeden die door banen in het lichaam stroomt.

Ik hoop u vragen zo voldoende te hebben beantwoord.

Vriendelijke groet, Ria Trompert- Nauta. 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Acupunctuur naalden beïnvloeden de energie in de energiebanen (meridianen). In/aan de naalden zit geen medicijn. Bij behandeling met lichaams acupunctuur kan een "bijwerking"zijn een ontspanning. Bij ooracupunctuur het licht voelen in het hoofd.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Deze vraag is niet vreemd. Er bestaat onder de fysiotherapeuten een nieuwe behandelmethode die ze "Dry-needling" noemen, een behandeling met naalden ZONDER toevoeging. Dit is erg verwarrend, alsof acupuncturisten wel medicijnen o.i.d. toevoegen aan de naalden.

Ik ben niet goed op de hoogte van de Dry-needling-methode, wel krijg ik zelf mensen in mijn praktijk die hier geen baat bij hebben gehad en dit een zeer pijnlijke behandeling hebben gevonden. Een acupunctuurbehandeling is in vergelijking met de Dry-needling-methode vrijwel pijnloos en volgens mijn patiënten wel effectief.