Terug

Vermoeidheid

Greet

Graag zou ik van u willen weten of u mij kunt helpen. Sinds febr. dit jaar zit ik in de lappenmand. Het begon met vermoeidheid, dingen vergeten. De huisarts dacht aan een burn-out, dus een tijdje op halve kracht gewerkt. Totdat ik in mei de griep kreeg, vervolgens mijn stem voor een paar dagen verdween. En toen plotseling mijn gezicht vanaf de hals begon te zwellen. Hierop kreeg ik een antibiotica kuur waar ik een allergische reactie op kreeg. Na behandeling met o.a. prednisonol verdween de zwelling en bleef de vermoeidheid over. Na de vakantie kwam de zwelling terug, na diverse onderzoeken in het ziekenhuis bleek mijn lymfeklier in de hals vergroot te zijn, de overige klieren zijn niet vergroot. Dus men gooit het op een bacterie. Ondertussen kan ik helemaal niets, bij de geringste inspanningen begint de irritatie in het gezicht weer op te spelen. Wie herkent hier iets van en wat kan acupunctuur voor mij betekenen?


1 Antwoord

Antwoord van Acupunctuurpraktijk Huynh

Mogelijk is uw afweersysteem verzwakt. Daardoor kan de infectie in mond-keelholte makkelijk ontstaan. Hierdoor zijn alleen lymfeklieren in de hals gezwollen. Is uw gebit goed gesaneerd? Heeft u chronische bijholten ontsteking? of oor ontsteking? Ik neem aan dat uw bloed uitgebreid werd onderzocht en de kwaadaardigheid werd uitgesloten (bijvoorbeeld non-Hodgkin, Hodgkin, enz.)

De reden van verzwakt afweersyteem kan zijn:

1/ of te intensief lichamelijke inspanning (door het werk of door zeer intensief sporten) waardoor uw energie reserve werd uitgeput

2/ en/of weinig of niet gezond eten, roken

3/ en/of te veel stress, slechte nachtrust, gespannenheid, piekeren

4/ en/of als gevolge van chronische ziekte (bijvoorbeeld diabetes mellitus, ernstige COPD, hartfal, nierinsufficientie, enz.)

 

De acupunctuurbehandelingen zorgen ervoor dat:

- u rustiger wordt (daarna kunt u beter slapen). Spanning en piekeren kosten veel energie.

- de ernegie aanmaak wordt gestimuleerd

- de energie blokkade wordt opgeheven zodat de zwelling minder wordt.

- uw afweersysteem wordt versterkt.

 

U kunt bij een arts-acupuncturist in uw buurt bellen en informeren naar de acupunctuurbehandeling.