Terug

Landkaarttong

Carla Bruynen

Sinds anderhalf jaar heb ik last van landkaarttong. Wat begon als overgevoeligheid op mijn tong voor zure voedingsmiddelen is  uitgegroeid tot overgevoeligheid voor zoet, zout, bitter en pittig. De tongslijmlaag wordt aangetast en mijn tong voelt branderig en pijnlijk aan. Kan acupunctuur een mogeljke oplossing bieden.


4 Antwoorden

Antwoord van Lingdao Praktijk voor Acupunctuur

Hoi Carla,

Dat zijn inderdaad vervelende klachten, maar acupunctuur kan je hierbij prima ondersteunen. Je kanook  eventueel altijd een kennismakinggesprek maken om erover te hebben.

 

Met vriendelijke groet,

Lingdao praktijk voor acupunctuur,

Maryelle Hogewoning


Antwoord van Vrouwengeneeskunde - Acupunctuur voor vrouwen Utrecht

Beste Carla,

Een landkaarttong duidt volgens de Chinese geneeskunde op een Yin-leegte.
Dat je tongslijmlaag wordt aangetast, zegt ook iets over de binnenkant van je lichaam. Bij een Yin-leegte is er een tekort aan het voedende, rustgevende, bevochtigende aspect van je lichaam.

Een goede acupuncturist kan kijken waar op je tong de meeste aantasting is en hoe de tong er verder uit ziet (kloofjes, kleur, puntjes). Op basis van je tongdiagnose en polsdiagnose en jouw verhaal over jouw ichaam kan er een behandelplan worden opgesteld.

Ik kan je aanraden om naar een praktijk bij jou in de buurt te gaan waar er ook een kruidenarts aanwezig is, om de verbetering van je klachten wat sneller te verhelpen.

Hartelijke groet,

Danielle Willems
Vrouwengeneeskunde Acupunctuur Utrecht
www.vrouwengeneeskunde.nl


Antwoord van Carla Bruynen

Beste Danielle, Bedankt voor je reactie, ik heb inmiddels contact met een acupuncturist in mijn omgeving. Hartelijke groet, Carla Bruynen


Antwoord van Vrouwengeneeskunde - Acupunctuur voor vrouwen Utrecht

Succes! De meeste acupuncturisten in Nederland zijn van hoog niveau. Neem er de tijd voor. Je Yin aanvullen heeft ook tijd nodig.

Groet,

Danielle Willems

Www.vrouwengeneeskunde.nl