Terug

Kan chronisch pijnsyndroom/fibromyalgie verbeteren met acupunctuur?

s. van wijk

Ik ben al jaren extreem vermoeid met pieken en dalen en heb vaak pijnen en pijnlijke drukpunten. In Jan van Breemen is chron. pijnsyndroom vastgesteld cq fibromyalgie maar moet er toch mee leren leven. Helpt acupunctuur hiertegen? Hoeveel behandelingen zijn er ongeveer nodig en wordt dit vergoed door Agis (50+ polis)?

Ik denk aan de praktijk voor acupunctuur Telgt aan de Naritaweg (dichtbij)


2 Antwoorden

Antwoord van Acukinetics

Beste dhr van Wijk,

Fibromyalgie is een klacht dat komt vaak in aanmerking in de acupunctuur praktijken. Dit is een mooie word dat beteken: pijn overal, doe je niets mee. Wordt vaak met goede resultaat behandeld, als niet geheel,is een vermindering van de pijn vaak gehaald

Aantal behandeling en resultaat zijn verschillende per persoon. In algemeen hoe lang ontstaat de klacht hoe meer behandeling nodig zijn.

Persoonlijk ik wil de persoon zien voor 8 behandeling, als geen verbetering zijn ik stop mee.

Vergoeding zijn afhankelijk waar de  acupuncturist aangesloten is. Met Zhong (mijn beroepvereninging) krijgt u 75% p.behandeling vergoed tot max.300 euro per jaar. Vraagt u aan de acupuncturist dat u gekozen hebt 


Antwoord van Acupunctuur Uden, Annita Poorthuis lid van NVA

Dag meneer/mevrouw van Wijk,

mijn ervaring is dat acupunctuur in de helft van de gevallen voor fibromyalgie helpt. Verder kunnen vaak secundaire klachten zoals vermoeidheid, slecht slapen en hoofdpijn aanzienlijk verminderend waardoor een acupunctuurbehandeling zeker de moeite waard is. 

Vergoeding zijn erg afhankelijk van de beroepsvereniging waarbij uw acupuncturist is aangesloten, maar meestal wordt 75 % wel vergoedt.

met vriendelijke groet, Annita Poorthuis acupuncturist