Terug

Is het mogelijk posttraumatische dystrofie te behandelen met acupunctuur?

Stella van Domburg

Ik ben 13 juli jl gevallen. Ik heb vier weken mijn onderbeen in gips gehad (fractuur en beschadigde banden van de enkel). Na het gips leek het een aantal dagen goed te gaan. Daarna steeds meer pijn in de voorvoet (ik had een enkel blessure). MRI scan toonde geen nieuws. Nu onder behandeling van anesthesist op pijnpoli. Na meer dan 3 maanden heb ik een  gezwollen onderbeen, heel warme voet, andere kleur en pijn. Lijkt zich eerder uit te breiden dan te herstellen. Ik loop mank en beweeg daardoor veel te weinig. Ik wil niet allerlei medicijnen slikken waarvan niet bekend is of ze werken. Ik heb gelezen dat acupunctuur kan helpen.


4 Antwoorden

Antwoord van Zhong Long

Het is zeker mogelijk deze klachten te behandelen. Ik zou vooral kiezen voor een combinatie van acupunctuur met massage. Daarnaast is het belangrijk om oefeningen te doen met een intensiteit die past bij de situatie op dat moment.

Meestal zie je 1 a 2 keer behandelen al verbetering. Het totale behandeltraject is een beetje afhankelijk van uw situatie (die moeilijk via digitale communicatie te bepalen is),

met vriendelijke groet, Pamela van der Vleuten, praktijk voor chinese geneeskunde Zhong Long


Antwoord van Acupunctuur Rotterdam-Capelle aan den IJssel

Wat ga je dan masseren Pamela en met welk doel?

Groet

Han Deibel 


Antwoord van Qing Zu - Acupunctuur Den Bosch: Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde

Geachte Mevr. van Domberg, beste Stella,

Ik zou in dit geval, net als mijn collega Pamela, een combinatie van Acupunctuur en TuiNa-massage adviseren. En voortbordurend op de vraag van collega Han: een TuiNa-massage wordt dan ingezet om het stroomgebied van de desbetreffende meridianen (energiebanen) te activeren en ondersteuning te bieden aan de te prikken punten.

Wat er dus gemasseerd wordt en welke acupunctuurpunten er gepikt worden, wordt dus pas na het afnemen van een volledig anamnese bepaald en is dus inderdaad niet zo op voorhand te bepalen.

Met vriendelijke groet, Ruud Claassen - Qing Zu. 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte Mevrouw Stella van Domburg,

 Allereerst mijn medeleven met je klachten, vervelend dat je nog zoveel pijn en klachten hebt. Traditionele Chineeskunde kan inderdaad goed helpen je klachten te verminderen of zelfs op te lossen.

In onze praktijk TianShu hebben we veel ervaring met posttraumatische dystrofie en stress.

Omdat niemand gelijk is, is de behandeling altijd op jou persoonlijk afgestemd. Alleen door je persoonlijk in onze praktijk te zien, je verhaal te horen en je te onderzoeken (anamnese) kunnen we een persoonlijke behandelplan instellen.

 Mijn advies is dus, maak een afspraak met een goede praktijk traditionele Chinese geneeskunde en laat in een eerste gesprek en anamnese kijken wat ze voor je kunnen betekenen. Op de Site van de beroepsvereniging Zhong kun je een praktijk bij je in je omgeving vinden.

Op onze website www.tianshu.nl kun je meer algemene informatie vinden. Kijk er gerust eens rond. Er staan ook wat filmpjes over acupunctuur op.

Mocht je vragen hebben, mail me gerust.

Susan van Dijk, TianShu, 's-Hertogenbosch
info@tianshu.nl