Terug

Is er therapie voor een hielspoor?

h.bisschop

Is er een therapie voor een hielspoor?


3 Antwoorden

Antwoord van Acupunctuurpraktijk van der Togt

Beste mijnheer, mevrouw Bisschop,

 

Acupunctuur kan zeer goed helpen bij hielspoor. In mijn praktijk heb ik het reeds een aantal malen met goed resultaat behandeld. Voor meer info kunt u contact met mij opnemen op 0654-604004.

 

Met vriendelijke groet,

Bas van der Togt.

www.acupunctuurvandertogt.nl 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste H. Bisschop, Ik heb redelijke tot goede resultaten gehad m.b.t.hielspoor, waarbij ik gebruik maakte van een combinatie  van acupunctuur, massage en moxa. 

Hartelijke groet

 

Anke Kruip

www.praktijkdewissel.com 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hielspoor is een vervelend probleem. Het valt onder de zogenaamde steriele onstekingen. Dit zijn ontstekingen, in het lichaam waarbij geen organisme zoals een baterie of virus bij betrokken is. Vaak begint het met een irritatie van weefsel, waarbij het lihaam kristallen of eiwitten in het gebied afzet. Daarna reageert het lichaam, vooral als de afweer toch al minder is ,met een ontstekingsreactie in het gebied en dit vooroorzaakt de pijn. Met acupuntuur kan je direct zorgen voor een betere doorstroom, in het gebied waardoor de pijnklachten verminderen, zo niet verdwijnen. Over het algemeen zijn er een flink aantalbehandelingen nodig, indien de klachten al langer aanwezig zijn. Het is ook zinvol te kijken naar het voedingspatroon, want sommige voedingstoffen bevorderen de ontstekingsrecatie van het lichaam. Denk daarbij aan snelle koolhydraten. Het is ook mogelijk met Chinese kruiden te werken. Bij deze kruidnen zijn kruiden er die heel goed zijn in pijnbestreiding. Zo goed dat er veel onderzoek naar gedaan wordt voord enieuwe generatie pijnstillers die de pharma wil ontwikken. Yan Hu Suo is zo een kruid.