Terug

Intens moe na een zeer ernstige longontsteking

Ik ben eind maart met spoed in het ziekenhuis opgenomen geweest met een zeer ernstige dubbele longontsteking. Daar heb ik 11 dagen met zware medicatie gelegen. Daarna heb ik een half jaar thuis gezeten om te genezen en de daarbij behorende zeer intense moeheid. Heb nog steeds fysiotherapie. Zou acupunctuur mij helpen te moeheid te verlichten?


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste,

Ik denk dat Acupunctuur een waardevolle toevoeging zou kunnen zijn voor uw vermoeidheidsklachten. Ik heb clienten gehad met vermoeidheidsklachten welke degelijk baat hadden bij behandelingen acupunctuur.

Veel succes en sterkte.

Dewi van der Roest, Acupuncturiste


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Pneumonia of te wel longontsteking een ontsteking van het longweefsel. Er kunnen abrupte rillingen zijn in begin, hoofdpijn, hoge koorts en dyspneu. De hoest is kort en niet-productief in het begin. Later heeft men weing overvloedig sputum dat viskeus, roestkleurig en met bloed gestreept is. Er is hoge koorts, de patient ziet rood, de pols en de ademhaling zijn vesneld.   Vanuit de Chinese geneeskunde bezien correspondeert dit met Long Hitte op Qi niveau dus de ontsteking wordt in de Chinese geneeskunde vertaald als zijnde 'hitte' de long voorziet u van zuurstof en energie wat hier in dit verband 'Qi niveau genoemd. Enfin regulier kunnen alle symptomatische klachten worden onderdrukt maar de oorzaak is van fundamenteel belang. Is daarom zeker de moeite eens met een Chinees geschoolde acupuncturist . 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte mevrouw, mijnheer,

 

Mijn visie op vermoeidheidsklachten is zoals u op mijn website kunt lezen iets anders. Wanneer er door spanning vermoeidheid ontstaat kan acupunctuur heel goed helpen. Maar ik vind dat wanneer er vermoeidheid is ontstaan na een ernstige ziekte, je het tekort aan energie beter eerst met kruidentherapie kunt aanvullen. Wanneer er dan daarna nog een dysbalans is, kun je die met acupunctuur aanpakken.

Dus een kruidenformule om de schade aan de energie te herstellen is een mooie start!

 

Vriendelijke groet, Ria Trompert- Nauta.

Praktijk voor Chinese Geneeswijze

Westsingel 11b

3811 BA Amersfoort