Terug

Helpt het bij afvallen ?

Gonny Nagelmakers

Helpt acupunctuur met afvallen? Of is dat een fabeltje?


4 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste mevrouw Nagelmakers, beste Gonny,

 

zeker is dat verhaal geen fabeltje. Er is in dat opzicht ook veel onderzoek gedaan.

 

Leuk om u wellicht te mogen wijzen op het artikel over onze Praktijken Acupunctuur, in de Cosmopolitan van mei dit jaar. Op onze website ziet u dit artikel ook staan. Kunt u zelf beter beoordelen of een en ander ook bij u zou passen. Tot slot kunt u voor meer info mailen of het centrale nummer 023-5658168 bellen.

 

Alvast ssucces en wie weet tot ziens op een van onze vestigingen

 

met vr. groeten

 

Bart van der Voort

 

 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Amersfoort, 12 juni 2012 

 

Beste mevrouw Nagelmakers,

 

Ik zie dat een collega van mij al een antwoord aan u heeft gestuurd. Ik zal daarnaast ook mijn mening over afvallen en acupunctuur geven.

Ik vind zelf dat het een moeizaam proces is wanneer je er van uit gaat dat alleen acupunctuur zal zorgen dat iemand afvalt. Het is niet zo, dat wanneer je een behandelplan uitvoert iemand vanzelf afvalt. Vaak is er sprake van achterliggende oorzaken van overgewicht. 

Aangezien de Chinese geneeskunde een holistische geneeskunde is, dat wil zeggen dat er naar de hele mens wordt gekeken en niet alleen naar een onderdeel, kun je dus eigenlijk ook niet alleen het afvallen behandelen. Nee, je behandelt de persoon. Als geheel. Er wordt een Chinese diagnose gesteld. Er is bijvoorbeeld een tekort of een stagnatie van energie. En dat pak je aan. Met acupunctuur en/of kruiden en een passend voedingsadvies.

Dus door  te behandelen naar de Chinese diagnose, moet de algehele energie verbeteren en er harmonie ontstaan, dus minder spanning bijvoorbeeld. Daardoor zal het proces van afvallen minder moeilijk verlopen. En kan acupunctuur vervolgens ondersteunen. Maar eerst moet er een persoonlijke/ individuele behandeling plaatsvinden. Pas wanneer iemand zich goed voelt, lichamelijk en emotioneel, kan hij of zij afvallen. 

Dat is dus eigenlijk de manier waarop ik mensen behandel. Hoop dat ik uw vraag zo voldoende heb beantwoord.

 

met vriendelijke groet Ria Trompert.  


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Even een paar naaldjes, en de kilo's vliegen eraf......

Nee, was dat maar waar. In de chi-ori praktijk werkt een natuurgeneeskundige voedingsdeskundige (darmspecialiste), bij wie  u denk ik meer baat bij zal hebben.

tel.nr. Isabel van Alphen 033-7850795.

 

vr. gr. Daniel Snijders

Acupuncturist chi-ori


Antwoord van Yin Yang Centrum Amsterdam

Afvallen met acupunctuur is geen fabeltje, maar het is een geleidelijk proces, op dezelfde manier dat de redenen voor aankomen voor een geleidelijk proces hebben gezorgt. Alleen naalden werkt alleen niet genoeg. Al 2000 jaar schrijven Chinese artsen over dit probleem. In het Yin Yang Centrum werken we als team aan een dergelijk probleem om jou als client de meest comfortabele en succersvolle behanceling te laten ondergaan. het programma is een voudig en modulair opgebouwt en bevat acupunctuur, gerichte bewegings en adem technieken, dieet begeleiding, coaching etc. afhankelijk van de oorzaak van het ovegewicht doen we u een voorstel en kijken vanuit wat voor u haalbaar is naar het maximaliseren van resultaat en kijken daarmee ook vooruit naar wat u zelf kunt doen en waarvoor u geen kosten hoeft te maken.

vriendelijke groet

Rene Goris, PhD,

senior acupuncturist, voedingsdeskundige en bewegings deskundige Yin Yang Centrum