Terug

Helpt acupunctuur bij pijn met plassen bij man?

Femy

Mijn man heeft een jaar na inwendige en uitwendige bestraling voor prostaatkanker hevige pijn bij het plassen. Uroloog en radiotherapeut kunnen geen oorzaak vinden. Kan acupunctuur helpen?


2 Antwoorden

Antwoord van Itchi-go

Zoals altijd bij vragen \"kan acupunctuur helpen bij\" is mijn antwoord: misschien. We kijken altijd naar de hele persoon, en het hele plaatje niet alleen naar 1 symptoom. Maar gezien het feit dat de Amerikaanse kanker-stichting positief is over acupunctuur bij de bestrijding van de bijwerkingen van kankertherapie

 

http://www.cancer.org/search/index?QueryText=acupuncture&Page=1

 


Antwoord van Itchi-go

Zoals altijd bij vragen \"kan acupunctuur helpen bij\" is mijn antwoord: misschien. We kijken altijd naar de hele persoon, en het hele plaatje niet alleen naar 1 symptoom. Maar gezien het feit dat de Amerikaanse kanker-stichting positief is over acupunctuur bij de bestrijding van de bijwerkingen van kankertherapie en ook in Groot-Brittanie daar veel onderzoek naar is gedaan, http://www.acupuncture.org.uk/a-to-z-of-conditions/a-to-z-of-conditions/cancer-care.html , en dat in verschillende van de grootste kanker-behandel-centra in de Verenigde Staten  (o.a. het Memorial Sloun kettering centrum) acupuncturisten in dienst zijn, durf ik wel te stellen dat acupunctuur eigenlijk een standaardonderdeel van de behandeling zou moeten zijn, en dat er een goede kans is dat uw man verder geholpen kan worden met de Traditionele Chinese Geneeswijzen.

 
http://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/cam/hp/acupuncture-pdq
http://www.cancer.org/search/index?QueryText=acupuncture&Page=1
http://www.acupuncture.org.uk/a-to-z-of-conditions/a-to-z-of-conditions/cancer-care.html