Terug

Baby keren bij stuit- en dwarsligging?

s van schaik

Hallo,

 

Ik ben 33 weken en 5 dagen zwanger en ons kindje ligt al enkele weken dwars en soms helemaal in een stuit. Ik ben op zoek naar een acupuncturist rondom Uithoorn (dat ligt 10 km onder Amstelveen) die mij de komende weken kan helpen. Graag iemand met ervaring in deze materie.

 

Ik heb oa over een onderzoek gelezen bij Erasmus MC over Moxatherapie, toe te passen vanaf week 33/34?

 

vr groet,

 

S. van Schaik

 


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte mevrouw

 

zie onze site op www.praktijkacupunctuur.nl

 

Wij werken dagelijks met dergelijke behandelingen, zijn een team van 10 acupuncturisten met een tweetal lokaties ook vlak bij u in de buurt en werken samen met de Poli gynaecologie van het Spaarne Ziekenhuis Hoofddorp.

 

Ons centrale afsprakennummer is: 023-5658168

 

met vr. groeten

 

team Praktijkenacupunctuur.nl

 


Antwoord van Praktijk De Cirkel

Beste mw. van Schaik,

 

Acupunctuur is zeer effectief bij het keren van het kindje vanuit stuitligging naar hoofdligging m.n. in de 30ste tot en met de 34ste week.

 

U kunt het beste z.s.m. een afspraak maken bij een ervaren acupuncturist bij u in de buurt.

 

Vraagt u dan om een instructie voor zelfbehandeling middels moxatherapie (moxastick), zodat u uzelf dagelijks kan behandelen.

 

Daarnaast is het uitnodigen van het kindje naar de juiste ligging met  (de warmte) van uw handen  op uw buik een goede optie (contact leggen met het kindje via haptonomische benadering). Eveneens is het "schommelen c.q. wiegen" in staande houding goed om het kindje te laten draaien/ in beweging te brengen. Dit is in spreidstand draaiende bewegingen maken in het onderlichaam met ondersteuning van de handen van de buik .

 

Heel veel succes.

 

Sander Straver,

 

Praktijk de Cirkel 070-3937993

(gespecialiseerd in gynaecologie en kinder acupunctuur) 


Antwoord van Yin Yang Centrum Amsterdam

Mv S.v Schaik, U kunt voor behandeling met beweging, massag en acupunctuur o..a. voor dergelijke maar ook allerhande andere zwangerschap gerelateerde klachten terecht in het Yin Yang Centrum, haarlemmermeerstraat 114-116 Amsterdam, 0204081228. Voor noodgevallen doen we ook thuisbezoek. www.yinyangcentrum.com.

Ook als U geen gelegenheid of behoefte hebt om te reageren, in elk geval veel sterkte en succes met de bevalling

Rene Goris