Terug

Afvallen mbv acupunctuur

Margreet

Hoe is jullie ervaring over het gebruik van acupunstuur bij het afvallen? 


1 Antwoord

Antwoord van Acupunctuur & Chi Kung Praktijk OostWestWelzijn

Beste Margreet,

Ik deel mijn ervaring met het gebruik van acupunctuur bij afvallen.

Afvallen is het omgekeerde van aankomen. De balans tussen die twee kun je met acupunctuur beïnvloeden. 


Wanneer we in jouw \'systeem\' een fysieke, mentale of emotionele reden van het aankomen kunnen herkennen, kunnen we het proces nog gerichter prikkelen. Eventuele fysieke problemen in de functionaliteit van je organen kunnen we zonodig (ook) controleren in een westerse lab mbv bloedonderzoek. De mentaal/emotionele reden weegt even zwaar.  Ik bedoel niet dat het noodzakelijk is om je psyche inhoudelijk bloot te leggen of je verhaal te delen - een mentale/emotionele staat is heel goed te herkennen zonder het inhoudelijke verhaal. De mate van innerlijke rust heeft een grote invloed op je stofwisseling. 

Om een gezonder gewicht / BMI te behouden is mogelijk verandering vereist - als je blijft doen wat je deed blijf je krijgen wat je kreeg. Ook leefstijladvies is een onderdeel van een complete TCM-opleiding. Je kunt ook daarover overleggen met je acupuncturist.

Ik denk dat samenwerking met een acupuncturist heel goed kan helpen bij afvallen.


Naast het kiezen van een behandelmethode is het kiezen van een therapeut evenzo belangrijk - zorg voor een fijne klik en heb je die niet, kijk dan vooral nog een therapeut verder!

Groet,

Matty Mandersloot