Terug

Aankomen middels acupunctuur

lidia

Afvallen is lastig maar aankomen gaat nog moeizamer.

Mijn man is al jaren te licht. Ik maak mij dan vooral zorgen als hij ziek wordt, dan heeft hij niks bij te zetten.

Zijn schildklier is nooit onderzocht maar nu vroeg ik mij af of acupunctuur iets zou kunnen doen om wat kilo's aan te komen. Hij eet gezond maar is dus al jaren te licht.

 

Ik hoor graag of acupunctuur hem zou kunnen helpen.


2 Antwoorden

Antwoord van Praktijk Acu-Putten

Beste Lidia,

 

De Milt is verantwoordelijk om al het eten en drinken dat iemand tot zich neemt om te zetten in voor het lichaam bruikbare energie. Een van de tekenen van het chinese syndroom Milt-zwakte is vermagering. Met acupunctuur, eventueel in combinatie met voedingsadviezen kan dit probleem worden verholpen. Uiteraard is een en ander afhankelijk van andere symptomen.

Maak je geen zorgen over de uitdrukking Milt-zwakte. Westers gezien zal de Milt geen enkele afwijking vertonen, dit is slechts de "chinese" benaming van het mogelijke probleem.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Naast Miltenergie kunnen ook andere energieën uit balans zijn, waardoor er vermagering kan optreden. Een acupuncturist of Chinese Kruidenarts bepaalt dit o.a. aan de hand van het verhaal, polsdiagnose en tongdiagnose.

Echter het is wel goed om ook naar de huisarts te gaan voor een schilklieronderzoek. Mocht er iets met de schildklier aan de hand zijn, dan kan naast het reguliere traject acupunctuur zeker zinvol zijn.