Ruud Martijn Acupunctuur


Schotkamp 28 3888 KH Uddel
0648810815 Klik om te bellen

Over Ruud Martijn Acupunctuur

Ruud Martijn Acupunctuur heeft een praktijk in zijn huis van stro en leem in Uddel op de veluwe.

In mijn werk als personal life coach om mensen te ondersteunen kwamen steeds meer mensen met SOLK klachten. SOLK staat voor Somatisch Onverklaarde Lichamelijke Klachten. Voorbeelden van aandoeningen die ook onder SOLK vallen zijn: fibromyalgie, chronisch vermoeidheidsyndroom, functionele neurologische stoornis en prikkelbare darmsyndroom.

Om deze mensen verder te kunnen helpen dan alleen met praten en lichaamsoefeningen ben ik Acupuncturist geworden.

Acupunctuur is een eeuwenoude behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze behandelmethode werkt vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Door middel van het plaatsen van naaldjes op specifieke plekken op het lichaam wordt de energiebalans van het lichaam hersteld en nemen de klachten af.

De holistische benadering van de Acupunctuur gecombineerd met coaching en eventueel Tuina (chinese massage) technieken geeft een beter resultaat. Door fysiek en psychologisch naar het ongemak te kijken kun je beter de oorzaak vinden en deze aanpakken waardoor de symptomen verdwijnen. Alleen de symptomen aanpakken, zonder de onderliggende oorzaak, geeft natuurlijk wel verlichting en bij pijn is dat heel fijn, is niet de oplossing. Het ongemak danwel ziekte kan terug komen en zich wellicht op een andere manier uiten waardoor het probleem nog steeds niet aangepakt word.

Voor mij is het kip en klaar dat lichaam en geest één zijn. De 'body - mind' connectie is zeer belangrijk en ik maak daar ook veelvuldig gebruik van.

Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat mensen zelf de regie nemen over hun gezondheid. Dus voor mensen die de regie en verantwoordelijkheid willen nemen en af willen van chronische en SOLK achtige klachten en/of die heel gevoelig zijn, zoals hsp'ers, kunnen bij mij terecht.

Heb je nog een vraag of wil je alleen langs komen voor een vrijblijvende kennismaking, neem dan contact op. Tenslotte is het zeer belangrijk dat therapeut en client elkaar liggen en vertrouwen en dat is het beste te ervaren in een 1 op 1 gesprek.

“Je kunt via het lichaam je mind sturen en via je mind je lichaam”

Foto's

Ruud Martijn Acupunctuur in het kort

Soort acupunctuur

Abdominale acupunctuur
Chinese Acupunctuur
Cosmetische acupunctuur
Cupping
Klassieke Acupunctuur

Soort klacht

Allergieën
Armpijn
Auto-immuunziekten
Burnout / Stress
Chinese kruiden
Depressie
Hoofdpijn / Migraine
Huidklachten
Infertiliteit
Ischias
Kniepijn
Menstruatieklachten
Nekpijn
Oncologische nazorg
Onsteking
Oorpijn
Overgangsklachten
Rugpijn
Schouderpijn
Spatader
Sportblessures
Stoppen met roken

's avonds geopend

Ja

Lid van Nederlandse Beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (ZHONG)

Ja

Onze locatie

Ruud Martijn Acupunctuur


Schotkamp 28 3888 KH Uddel
0648810815 Klik om te bellen