Praktijk Laogong


Poppestraat 12 4711 JP St. Willebrord
0165 631 680 Klik om te bellen

Acupunctuurpraktijk voor vrouwen
Ruim cursusaanbod fysiek & online

Over Praktijk Laogong

Acupunctuurpraktijk voor vrouwen 'Laogong'
Mijn naam is Stefanie de Jong en sinds 2010 werk ik vol passie in mijn eigen praktijk voor acupunctuur. De praktijk is gevestignd in Sint Willebrord, West-Brabant.

Specialisatie
Binnen de acupunctuur heb ik mij gespecialiseerd in 'vrouwenklachten': alles rondom cyclische beweging, kinderwens, zwangerschap en overgang. Ik werk samen met diverse verloskundigen en kraamverzorgenden in de regio.

Bewust en vrouw
Waarom is aandacht voor de maandelijkse cyclus zo belangrijk? Zodat vrouwen helemaal zonder zorgen (nou ja wat betreft de menstruatie dan…) de maand door kunnen komen. Bovendien is de cyclische beweging een belangrijke basis voor het fysieke en emotionele welzijn van vrouwen, de vruchtbaarheid en zelfs de manier waarop straks de overgang gaat verlopen.

Bij een kinderwens is de maandelijkse cyclus de basis van een vruchtbare start van een nieuw leven. Hoe mooi dat vrouwen hier een positieve bijdrage aan kunnen leveren door de cyclus te optimaliseren! Voeding- en leefstijl adviezen zijn hierbij integraal onderdeel van de acupunctuurbehandeling.

Zwanger zijn, geboorte geven aan een nieuw leven, de kraamtijd: tijdens deze fasen van het leven is een vrouwenlichaam onderhevig aan een heleboel veranderingen, die gepaard kunnen gaan met de nodige ongemakken. Acupunctuur en Chinese kruiden helpen hierbij op een natuurlijke manier om balans te herstellen!

Vanuit de Chinese Geneeswijze gezien, is de overgang een belangrijke periode voor vrouwen. Wanneer de menstruatie als onderdeel van de cyclische beweging stopt, behoud het lichaam energie die voor innerlijk werk mag worden ingezet. Er volgt een ‘Yinne’ periode van naar binnen keren en reflecteren. Om vervolgens opnieuw de omslag te maken naar ‘Yang’: de vrouwelijk energie naar buiten toe te manifesteren om de opgebouwde levenswijsheid te delen met de samenleving.

In mijn begeleiding van vrouwen ontstaat vaak diepgaande uitwisseling over levensthema's. Het maakt elke sessie uniek en compleet. Ik ben dankbaar voor de heling die mag plaatsvinden op fysiek, mentaal-emotioneel en spiritueel niveau, vanuit het stevige fundament van de Traditionele Chinese Geneeswijze.

Contact
Ik ontmoet je graag bij Praktijk Laogong! Je kunt hier terecht voor acupunctuur consulten en diverse cursussen en workshops. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging Zhong. Consultkosten worden (geheel of gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Cursussen en workshops
Naast individuele consulten, geef ik deze cursussen en workshops:

Acupressuur: natuurlijke pijnbestrijding tijdens de bevalling
Zwangerschapscursus: vanuit jouw innerlijke kracht voorbereiden op de geboortereis
Rite of the Womb: ritueel om je als vrouw (terug) in je kracht te zetten
Rebozo: massage met doeken

Foto's

Stefanie de Jong-Elst

Praktijk Laogong in het kort

Soort acupunctuur

Acupressuur
Chinese Acupunctuur
Electro Acupunctuur

's avonds geopend

Ja

Lid van Nederlandse Beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (ZHONG)

Ja

Onze locatie

Praktijk Laogong


Poppestraat 12 4711 JP St. Willebrord
0165 631 680 Klik om te bellen