Praktijk FeelGood


Citadel 61 9401 BZ Assen
0622305526 Klik om te bellen

Over Praktijk FeelGood

Acupunctuur is een natuurlijke en doeltreffende therapie wat al meer dan 3000 jaar bestaat. Al ver voor er westerse geneeskunde bestond.  Acupunctuur herstelt de balans tussen lichaam en geest en zorgt voor het vrij stromen van energie. Wanneer je gezond bent stroomt de energie zonder blokkades. Bij pijn, emotionele spanningen en ziekte is deze energie uit balans.

Door het plaatsen van acupunctuurnaalden wordt het stromen van energie beïnvloed. Waar te veel is kan energie weggehaald worden, waar te weinig is kan deze toegevoegd worden.

Elk acupunctuurpunt heeft zijn eigen werking en door een combinatie van een aantal punten te prikken kan de balans weer hersteld worden. Acupunctuurpunten liggen op zogenaamde meridianen of energiekanalen. Het gehele lichaam is bedekt met deze meridianen.

De naaldjes zijn zo dun dat ze niet of nauwelijks voelbaar zijn. Vind je het toch spannend? Dan maken we gebruik van een ademhalingsoefening zodat je tijdens het prikken goed kunt ontspannen.

Klachten van mannen en vrouwen zijn verschillend maar ook iedere man en vrouw is op zich weer uniek. De hoofdpijn van een man heeft vaak een heel andere oorzaak dan de hoofdpijn van een vrouw. Door het maken van een totaalplaatje worden niet alleen de symptomen meegenomen maar ook de oorzaken, zowel de fysieke als de mentale klachten.

Behandeling

Tijdens de eerste afspraak bespreken we uitgebreid je klachten en je wensen. Ook bekijk ik je tong en voel ik je pols. Met al deze informatie kan ik een juiste diagnose stellen en voor jou een behandelplan op maat maken.

Ik plaats ultradunne naaldjes op acupunctuurpunten die ik speciaal voor jou heb samengesteld. Het aanprikken is vrijwel pijnloos. Soms voel je een soort stroming ergens anders in je lichaam. Dat geeft aan dat er blokkades worden opgelost en dat meridianen/energiekanalen weer vrij kunnen stromen.

Bijna iedereen ervaart een acupunctuurbehandeling als zeer ontspannen.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is vaak moeilijk te voorspellen. Meestal start ik met een wekelijkse behandeling voor drie weken om dan te evalueren. Daarna meer ruimte tussen de behandelingen of dat de pijn/ongemak verdwenen is en dat de behandelingen kunnen stoppen.

Bij behandeling van pijn en ongemak behandel ik op het ritme van de pijn.

Mocht tijdens de intake blijken dat het verstandiger zou zijn om bij de huisarts langs te gaan dan geef ik dat aan.

Praktijk FeelGood in het kort

Soort acupunctuur

Balansmethode van dr. Tan
Klassieke Acupunctuur

Soort klacht

Allergieën
Armpijn
Burnout / Stress
Depressie
Hoofdpijn / Migraine
Huidklachten
Infertiliteit
Ischias
Kniepijn
Menstruatieklachten
Nekpijn
Oncologische nazorg
Onsteking
Oorpijn
Overgangsklachten
Rugpijn
Schouderpijn
Stuitligging
Vermoeidheid / Slapeloosheid

's avonds geopend

Ja

Lid van Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)

Ja

Onze locatie

Praktijk FeelGood


Citadel 61 9401 BZ Assen
0622305526 Klik om te bellen