Praktijk Botterhuis Acupunctuur Osteopathie


Weidelaan 148 8103 ET Raalte
0572360252 Klik om te bellen

Over Praktijk Botterhuis Acupunctuur Osteopathie

Harry Botterhuis helpt jong en oud op Natuurlijke, Veilige en Effectieve wijze. U kunt bij hem terecht voor Acupunctuur, Osteopathie, Chinese Kruiden en Massage. De praktijk richt zich op Regio Salland; Raalte, Heino, Ommen, Nijverdal, Holten, Wijhe en Olst.

 

Voor meer informatie kunt u het best telefonisch contact opnemen.

 

Chronische Klachten, Lichamelijke Klachten, Spanning, Pijn, Allergie, Vermoeidheid, Huidaandoeningen. 

Acupunctuur: Laat uw levensenergie stromen

Osteopathie: Breng uw lichaam in balans

Chinese Kruiden: Een Persoonlijke en Natuurlijke Geneeswijze

Massage: Ontspanning en Herstel

 

Wat is Acupunctuur?

Bij acupunctuur worden hele dunne naalden gebruikt die op specifieke punten in het lichaam worden gezet. Het basisprincipe van acupunctuur is de circulatie van de levensenergie: ‘Qi’. Deze energie stroomt via meridianen door ons lichaam. Qi bestaat uit twee tegengestelde krachten die Yin en Yang worden genoemd. Voor ons gezonde functioneren is het belangrijk dat Yin en Yang harmonieus met elkaar samenwerken. Onze gevoelens, gedachten en onze lichamelijke conditie zijn het resultaat van de wisselwerking tussen Yin en Yang. Allerlei factoren kunnen het evenwicht tussen deze twee krachten verstoren zoals je voedingspatroon en je levensstijl, maar ook grote emotionele druk. Het uitgangspunt van acupunctuur is dus holistisch: lichaam en geest worden beschouwd als een eenheid. Als Yin en Yang langdurig uit balans zijn, kan een ziekte ontstaan.

 

Spanning

Acupunctuur kan helpen spanningen en daaraan gerelateerde klachten te verminderen door de energie beter te laten stromen. Tijdens het intakegesprek wordt gekeken naar de mogelijke oorzaken van de spanningsklachten. Door het opheffen van energieblokkades helpt acupunctuur om bewuster te worden van wat je voelt en van wat de spanning bij je veroorzaakt. Inzicht in de oorzaken van spanning kan helpen om beter te leren omgaan met situaties die spanning veroorzaken.

 

Pijn

Pijn kost energie, waardoor je sneller vermoeid kunt raken en je weerstand kan verminderen. Wanneer er sprake is van pijn betekent dit dat de levensenergie niet goed kan doorstromen. Acupunctuur kan de symptomen zoals van migraine en hoofdpijn effectief bestrijden en heeft ook veel invloed op de oorzaken daarvan. Bij chronische aandoeningen zoals reuma, artrose en fybromyalgie, kan acupunctuur een gunstig effect hebben. Acupunctuur kan ook goed helpen bij premenstruele en menstruele klachten.

 

Allergie

Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën. Acupunctuur kan verlichting geven bij de klachten van hooikoorts en je weerbaarder maken tegen pollen. Mensen die allergisch zijn voor huisstof, huisstofmijt of dieren, hebben vaak dezelfde klachten als mensen met hooikoorts. Hierdoor biedt acupunctuur ook verlichting bij klachten van zulk soort allergieën.

 

Vermoeidheid

Bij vermoeidheid kan het gaan om verstoringen in de energieproducerende organen, lichamelijke of mentale overbelasting, spanningen, chronische ziektes als reuma, fybromyalgie, parkinson, multiple sclerose, enz. Vermoeidheidsklachten worden vaak met succes behandeld met acupunctuur. Acupunctuur kan een ondersteunende rol spelen bij de neveneffecten van chemokuren en bestralingen.

 

 

Huidaandoeningen

Eczeem, Acne, Koortslip, Gordelroos, etc.

 

Behandelwijze

Een effectieve behandeling begint met de juiste diagnose. In mijn praktijk besteed ik dan ook veel tijd en aandacht aan het stellen van een goede diagnose. De meeste mensen kunnen hun klachten wel duidelijk omschrijven. Dat is belangrijke informatie maar het is niet genoeg. Het stellen van de juiste diagnose komt tot stand door het voeren van een gesprek, aandachtig te kijken en uw tong en pols te onderzoeken. Het voelen van de pols is een belangrijk onderdeel van het onderzoek en dan niet alleen het kloppen van de pols. Bij elk polsgewricht wordt op verschillende plaatsen en op verschillende diepten de pols gevoeld. De gemeten spanning, breedte, diepte en snelheid geeft veel informatie over de hoeveelheid en de kwaliteit van de energie in de verschillende organen en in het hele lichaam. Ook kan er nog aanvullend bewegingsonderzoek of een onderzoek van de buik plaatsvinden.

Als u voor de eerste keer komt, bespreken we niet alleen uitgebreid uw klachten maar ook zaken zoals eetpatroon, eetlust, stoelgang, transpireren, slaappatroon. Bij vrouwen kan de maandelijkse cyclus van belang zijn. Verder vraag ik u naar uw dagindeling, uw werkzaamheden, uw humeur en geestelijke gesteldheid en of u een ochtend- of een avondmens bent. Zo krijg ik een beter beeld van uw dagelijkse functioneren waaruit ik kan afleiden hoe het is gesteld met uw energiebalans.

 

Al deze gegevens leiden tot het stellen van een diagnose waarop de behandeling wordt afgestemd. Het eerste consult bestaat dus uit zowel onderzoek als een directe behandeling. De behandeling met acupunctuur zorgt ervoor dat de energiehuishouding weer in balans komt. Tijdens die behandeling zet ik dunne naalden op bepaalde acupunctuurpunten die zich bevinden op de meridianen, de banen waarlangs de levensenergie in het lichaam circuleert. Door de manier waarop een naald wordt aangebracht, beïnvloedt hij de energiestroom van die meridiaan.

 

Foto's

Harry Botterhuis Acupunctuur Osteopathie Regio Salland; Raalte, Heino, Ommen, Nijverdal, Holten, Wijhe, Olst

Praktijk Botterhuis Acupunctuur Osteopathie in het kort

Soort acupunctuur

Chinese Acupunctuur

's avonds geopend

Ja

Lid van Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)

Ja

Onze locatie

Praktijk Botterhuis Acupunctuur Osteopathie


Weidelaan 148 8103 ET Raalte
0572360252 Klik om te bellen