HEEL Acupunctuur


Weteringpad 7 3762 EN Soest
06 14982577 Klik om te bellen

Iedereen is uniek, dus zo ook mijn aanpak
Snel effect bij behandelen van pijn of ongemak
Je klacht altijd holistisch bekeken

Over HEEL Acupunctuur

HEEL Acupunctuur wordt vertegenwoordigd door de acupuncturist Peter de Jong (1959). Hij heeft zijn acupunctuur-opleiding genoten bij de Chinese Shenzhou Open University of Traditional Chinese Medicine in Amsterdam.

Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), vaak ook wel aangeduid met TCM (Traditional Chinese Medicine). Het wordt al duizenden jaren toegepast. Volgens de filosofie van TCM krijgt ieder mens bij geboorte een hoeveelheid energie mee. Deze energie, tijdens het leven aangevuld met de energie uit voedsel en zuurstof, is nodig om te kunnen leven en actief te zijn. De energie stroomt door het lichaam door netwerken die meridianen worden genoemd. Deze meridianen verbinden lichaam, organen en geest.

Bij onbalans of verstoorde stroming van energie ontstaan ziekten en aandoeningen. De verstoring kan optreden door invloeden van buitenaf, de overbelasting of trauma, maar ook door stress en andere heftige emoties, zoals angst, zorgen, verdriet.

Hoe gaat een behandeling?
In elke geneeskunst is de diagnose het belangrijkste, de basis voor de behandeling. in de eerste sessie wordt uitgebreid met u gesproken over uw probleem en uw medische geschiedenis en leefstijl. Op basis van de diagnose volgt een reeks van behandelingen die u de kans geven om te herstellen.

Omdat het doel is balans te brengen en de problemen te verhelpen, is een enkele behandeling niet afdoende. Soms bij pijnbestrijding kan een enkele sessie al veel verhelpen, maar meestal zijn een aantal sessies nodig.

In de sessie wordt gevraagd om zo ontspannen mogelijk te gaan liggen en de behandeling te ondergaan. Soms is dat wat wennen. Als de dunne acupunctuurnaalden zijn gezet, blijft u een aantal minuten relaxen en kan de behandeling kunnen inwerken.

Klachten?

De Chinese geneeskunde heeft duizenden jaren klachten behandeld. Ook in de moderne tijd wordt met het oude systeem gewerkt en op doorontwikkeld. Ook nu de westers-medische kennis en vaardigheden worden geprezen heeft deze Chinese geneeskunst zijn waarde bewezen in de behandeling van eenvoudige en complexe aandoeningen die pijn, vruchtbaarheid, stofwisseling, emoties en psychische gesteldheid betreffen.

HEEL Acupunctuur richt zich met behandelen op de heelheid waardoor klachten worden verholpen. Voel je beter in balans. Hoewel veel klachten met acupunctuur kunnen worden behandeld, richt HEEL Acupunctuur zich vooral op:

Pijnen waarmee moeilijk te leven valt zoals:

  • pijn in schouders, heupen, armen, benen, rug
  • migraine en hoofdpijn

Klachten waarmee moeilijk te leven valt zoals:

  • slapeloosheid door menopauze of stress
  • het verhelpen van lage energie, Long Covid, lusteloosheid en burn-out klachten.

Peter hecht veel waarde aan een behandeling in een ontspannen sfeer. Uw welzijn staat voorop. Uiteraard is alle informatie die u deelt vertrouwelijk.

Tai Chi Chuan en Qigong

Naast een acupunctuurpraktijk heeft Peter ook de school in Tai Chi Chuan, een zeer heilzame en ontspannen manier van bewegen. Deze kunst beoefent hij al meer dan 32 jaar en geeft bijna 20 jaar les in Soest. De kennis en belangstelling voor de Chinese wijsheden en kijk op gezondheid heeft Peter ertoe gebracht om Acupunctuur te studeren en praktiseren.

Voel je beter en in balans: heel

Foto's

HEEL Acupunctuur in het kort

Soort acupunctuur

Chinese Acupunctuur
Cupping
Ooracupunctuur

Soort klacht

Armpijn
Burnout / Stress
Hoofdpijn / Migraine
Kniepijn
Menstruatieklachten
Nekpijn
Oorpijn
Overgangsklachten
Rugpijn
Schouderpijn
Vermoeidheid / Slapeloosheid
Zenuwpijn

's avonds geopend

Ja

Op zaterdag geopend

Ja

Lid van Nederlandse Beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (ZHONG)

Ja

Certificeringen

Diploma Foundations of Western medicine (CPION, SHO)

Diploma Acupuncture (SNRO) Shenzou Open University Amsterdam

Onze locatie

Logo HEEL Acupunctuur

HEEL Acupunctuur

HEEL Acupunctuur


Weteringpad 7 3762 EN Soest
06 14982577 Klik om te bellen