De Balansmethode van Dr. Richard Tan

De Balansmethode is een unieke benadering van acupunctuur die niet alleen rekening houdt met de locatie van de symptomen, maar ook met de onderliggende onevenwichtigheden die daaraan kunnen bijdragen.

Deze aanpak is gebaseerd op de principes van de klassieke Chinese geneeskunde, maar is door Dr. Tan aangepast om effectiever en efficiënter te zijn. De balansmethode omvat een diagnostisch proces dat de symptomen en polsslag van de patiënt als leidraad gebruikt om te bepalen welke meridianen uit balans zijn.

Zodra de onevenwichtigheden zijn geïdentificeerd, worden naalden ingebracht in de corresponderende punten aan de andere zijde van het lichaam, evenals andere vooraf bepaalde punten op de aangetaste meridianen.

Deze techniek werkt door de natuurlijke genezingsreactie van het lichaam te stimuleren en de balans van de aangetaste meridianen te herstellen. Bovendien, in tegenstelling tot traditionele acupunctuur waarbij meerdere naalden in één gebied kunnen worden gebruikt, gebruikt de balansmethode meestal slechts een paar naalden, waardoor het comfortabeler wordt voor patiënten.

De balansmethode van Dr. Tan is effectief gebleken bij de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder musculoskeletale pijn, spijsverteringsstoornissen, slaapstoornissen en emotionele onevenwichtigheden.

Zoals bij elke medische behandeling, is het echter belangrijk om met een gekwalificeerde acupuncturist samen te werken om te bepalen of de balansmethode geschikt voor u is.

Over het algemeen is de balansmethode een innovatieve benadering van acupunctuur die een nieuw perspectief biedt op de traditionele Chinese geneeskunde en die veel patiënten heeft geholpen hun symptomen blijvend te verlichten.

Op May 19, 2023