Artikel afbeelding

Pijnbehandeling met de balans methode van Dr. Tan

De Balans methode is een bijzonder effectieve methode voor het verhelpen van tal van pijn-klachten aan bijvoorbeeld gewrichten, botten, spieren. Enkele seconden na het plaatsen van de eerste 1 of 2 naalden voelt u de pijn al verminderen!

Bij deze methode wordt u eerst gevraagd om de plaats waar zich de meeste pijn bevindt aan te wijzen. Vervolgens wordt bepaald welke acupunctuur-meridiaan door dat gebied loopt. Aan de hand daarvan wordt een keuze gemaakt met welke meridiaan het probleem behandeld wordt.

In de meeste gevallen wordt daarbij de naald geplaatst op een meridiaan aan de tegenoverliggende kant van het lichaam. Dus: pijn links > behandeling rechts. De plek op de meridiaan waar de naald wordt geplaatst wordt bepaald aan de hand van een aantal schema’s van projectie van het lichaam op arm, been of hoofd, een soort reflexzones op het traject van de meridiaan. Er wordt daarbij niet in de eerste plaats gezocht naar de acupunctuurpunten uit de boekjes, maar vooral naar de plaats die het meest gevoelig is bij indrukken. Wanneer het juiste punt is geprikt, is al na enkele seconden een vermindering van de pijn waarneembaar. In de loop van de behandeling verdwijnt de pijn vaak helemaal. Na de eerste behandelingen zal in de regel de pijn deels terugkeren, maar steeds in geringere mate en na een langere tijdsduur.

Natuurlijk is het voor de mensen die zo een behandeling ondergaan iedere keer heel verrassend om zo direct een voelbaar resultaat te ervaren. Een heel overtuigend bewijs van de werking van acupunctuur!

Op July 18, 2017