Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over acupunctuur

Welke acupuncturist past bij u?

Behalve de professionele vaardigheid die u onder meer kunt opmaken uit het feit bij welke organisatie de acupuncturist is aangesloten, is het van belang dat het klikt tussen u en de acupuncturist. De zaken die hiervoor van belang zijn, verschillen per persoon. De ene patiënt wil extra aandacht, ruim de tijd, een soort huiskamer gevoel. De andere patiënt zoekt een strikt zakelijke ...

Lees meer >>

Op 20 oktober 2014

Sterilisatie van de man (Vasectomie)

  Sterilisatie wordt vaak als een van de beste manieren van anticonceptie gezien. Gemakkelijk, kan niet vergeten worden, geen onderbreking van het vrijen. Het enige nadeel dat eraan zit, is dat het permanent is, de man kan nooit meer kinderen krijgen. Nou ja, een reparatie-operatie is wel mogelijk, maar duur en lukt niet altijd.   Althans, zo wordt het gebracht op de websites en ...

Lees meer >>

Op 13 oktober 2014

Hoe herken ik een goede acupucturist?

Zoals in eigenlijk ieder vak het heel belangrijk de basis goed te beheersen, en de basis van echte acupunctuur zijn de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG).

Lees meer >>

Op 17 september 2014

Diverse pijnklachten en reuma

Pijn is een waarschuwingssignaal van het lichaam om de hersenen te laten weten dat er iets mis is. Het is een natuurlijk beschermingsmechanisme. Door de pijn weg te nemen of te onderdrukken wordt dus niet altijd de oorzaak weggenomen, laat staan dat de patiënt genezen is. Daarom is onderzoek naar de oorzaak en is bestrijding van de kwaal altijd nodig. Vanouds speelt acupunctuur een belangrijke ...

Lees meer >>

Op 26 juni 2014

BurnOut binnen de Chinese Geneeskunde

De crisis die al jaren in Europa gaande is grijpt in tot onze meest primaire levensbehoeften en basiszekerheden. Mensen zijn bang hun baan kwijt te raken, werken meer en harder om uit financiële schulden te komen of te blijven, naaste collega’s worden ontslagen, door enorme reorganisaties moeten mensen soms ineens werk uit voeren waar ze niet voor zijn opgeleid en een alles overheersend gevoel ...

Lees meer >>

Op 1 oktober 2013