Acupunctuur Brigitte Arts, Den Bosch


Meester Bierkuslaan 8 5237 JC 's-Hertogenbosch
073-6432100 Klik om te bellen

Over Acupunctuur Brigitte Arts, Den Bosch

Acupunctuur is een behandelmethode die bij een groot aantal klachten een goed alternatief biedt voor onze westerse reguliere geneeskunde. Indien reguliere geneeskunde de voorkeur heeft kan acupunctuur als aanvulling worden toegepast. Door mijn paramedische achtergrond (fysiotherapie) kan ik samen met de patiënt hierin een afgewogen en medisch verantwoorde keuze maken.
Iedere behandeling wordt, na een uitgebreid intakegesprek, zorgvuldig afgestemd op de individuele patiënt. Ieder mens is immers uniek en een goede acupunctuurbehandeling is maatwerk! Door deze benadering zijn complexe en “onverklaarbare of onbegrepen” klachtenbeelden vaak toch goed te behandelen.
De behandeling kan worden aangevuld met Tuina (Chinese massage), Tai Qi/Qi Gong oefeningen en Medical Taping/Kinesiotaping (een Aziatisch tapemethode die invloed heeft op spieren, gewrichten en doorbloeding). Hierbij speelt mijn achtergrond als fysiotherapeute nog altijd een rol.
Bij veel klachten spelen psychische factoren een rol. Soms slechts op de achtergrond, soms overduidelijk aanwezig. Binnen de visie van de acupunctuur is de mens een totaal-systeem met fysieke aspecten en psychische aspecten, die altijd met elkaar in verbinding zijn en elkaar beïnvloeden, als onderdelen van het grote geheel. Hierdoor is acupunctuur zowel geschikt voor fysieke klachten en psychische klachten als voor gecombineerde klachten.

Onderstaande lijst geeft een indicatie van de klachten die voor acupunctuur in aanmerking komen. Een uitgebreide indicatielijst is te vinden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

-spier- en gewrichtsklachten
-vermoeidheid, burn-out, CVS
-stress
-fibromyalgie
-hooikoorts
-zwangerschapsklachten
-vruchtbaarheidsproblematiek
-IVF / IUI / ICSI -begeleiding
-menstruatie-/overgangsklachten
-slaapproblemen
-hoofdpijn / migraine
-psychische klachten
-balans lichaam en geest

Acupunctuur Brigitte Arts, Den Bosch in het kort

Soort acupunctuur

Chinese Acupunctuur

Lid van Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)

Ja

Onze locatie

Acupunctuur Brigitte Arts, Den Bosch


Meester Bierkuslaan 8 5237 JC 's-Hertogenbosch
073-6432100 Klik om te bellen